Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 7 - DECEMBER 2018

zorg voor huid en voeding

Wel of niet zonnebaden, facial peelings, biologische groenten en fruit ... we zijn steeds meer bezig met de beste huidverzorging en een gezonde lifestyle. Maar hoe weet je eigenlijk wat goed voor jou is? En hoe zit het met voedselallergieën en eczeem? Els van der Kleij ontdekte jaren geleden al de link tussen huid -en gezondheidsklachten en voeding. Zij is een van de slechts vier huidtherapeuten in Nederland die de combinatie van huidtherapie en voeding aanbiedt. Op 2 oktober opende de bevlogen huidtherapeute en orthomoleculair therapeute haar eigen praktijk in Zoetermeer. 

Dé balans tussen huid en voeding

“Ik heb heel erg uitgekeken naar het werken in mijn praktijk”, zo steekt Els van wal. “Ik heb altijd al een passie voor de huid gehad. Daarom ben ik ook huidtherapeut geworden. Hoe meer mensen ik behandelde, hoe meer ik wilde weten waarom onze huid reageert zoals hij doet. En dus volgde ik in de loop der jaren verschillende opleidingen over de huid en huidproblemen. Later kwam daar de interesse in voeding bij. Omdat ik door mijn studies steeds meer te weten kwam over voeding, realiseerde ik me hoeveel je eetpatroon en je huid met elkaar te maken hebben.” 

TWEE DISCIPLINES
Els vertelt: “We komen in ons leven met verschillende klachten in aanraking. Die kunnen zich uiten op de huid of in het lichaam. Denk aan huidproblemen zoals acne, rosacea of eczeem, maar ook aan darmproblemen, hormoonproblemen en vermoeidheidsklachten.” Els legt uit dat dit verschillende oorzaken kan hebben. Van een verstoring van de hormonen of een gevoeligheid voor voeding tot een ziekte of juist als gevolg van een trauma. “In mijn praktijk zoek ik een oplossing voor de klachten door twee disciplines te combineren: huidtherapie en orthomoleculaire therapie.”

zorg voor huid en voeding

PUUR NATUUR VOOR DE HUID
De behandelingen voert Els uit met huidver-zorgingsproducten van Esse Probiotic Skincare en van Société Provençale d’Aromathérapie (S.P.A).  “Ik heb heel bewust voor deze biologische producten gekozen. Het zijn 100% natuurlijke producten met een hoog gehalte actieve werkstoffen die écht iets doen.”

ESSE PROBIOTIC SKINCARE 
Esse Probiotic Skincare is het eerste huidverzorgingsmerk met levende Probiotica erin verwerkt. Probiotica heeft op de huid verschillende werkingen bijvoorbeeld om de huid te beschermen, voeden en ontgiften. Hierbij goed in te zetten voor onder andere Acne, Allergieën, Rosacea, huidveroudering en het hydrateren van de huid.

SOCIÉTÉ PROVENCALE D’AROMATHÉRAPIE
Alle producten van Société Provencale d’Aromathérapie (S.P.A) bevatten een hoog gehalte pure en zuivere combinaties van etherische oliën, plantenoliën en plantextracten. Deze etherische oliën hebben het vermogen om door de huidlagen te dringen en hier hun ontstekingsremmende of zuiverende werking uit te oefenen.

EVEN STILSTAAN
Wie bij ‘Zorg voor Huid en Voeding’ komt, krijgt eerst een uitgebreid consult. “Voor zo’n gesprek neem ik echt de tijd. Mensen komen niet voor niets bij mij langs. Dan wil ik ook alle aandacht hebben om de problemen te bespreken en samen een behandelplan op te stellen. Van tevoren stuur ik een vragenlijst en voedingsboekje op, die we dan tijdens het eerste consult bespreken.”

OP ZOEK NAAR DE JUISTE VOEDING
Vanuit haar orthomoleculaire visie kijkt Els dan naar wat je eet en of je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. “Een gezonde voeding is altijd de basis om zo goed mogelijk te functioneren. Natuurlijk heeft elk mens zijn eigen voedingspatroon. Samen analyseren we dat en kijken we wat de beste voeding is voor jouw lichaam.”

KLACHTEN
Ook als je last hebt van roodheden in het gezicht, littekens of overbeharing, kun je bij Els terecht. Veel klachten kan ik behandelen met een combinatie van huidbehandelingen en ondersteuning van orthomoleculaire voeding. Weet je, de huid is het grootste orgaan van de mens. Als daar iets mee aan de hand is, wil je gewoon een specialist die precies weet hoe je die kunt aanpakken. Om dat te mogen doen, vind ik het allermooiste aan mijn vak.”

ZORG VOOR HUID EN VOEDING
De praktijk van Els van der Kleij vind je in Gezondheidscentrum Driemanspolder. Wil je meer informatie over huidtherapie of orthomoleculaire therapie, of wil je een afspraak maken, neem dan contact op met ‘Zorg voor Huid en Voeding’.

Bijdorplaan 401- 405
2713 SZ Zoetermeer (wijk 13 Driemanspolder)
06-53855006
info@zorghuidenvoeding.nl
www.zorghuidenvoeding.nl