zorg voor huid en voeding

Wel of niet zonnebaden, facial peelings, biologische groenten en fruit ... we zijn steeds meer bezig met de beste huidverzorging en een gezonde lifestyle. Maar hoe weet je eigenlijk wat goed voor jou is? En hoe zit het met voedselallergieën en eczeem? Els van der Kleij ontdekte jaren geleden al de link tussen huid- en gezondheidsklachten en voeding. Zij is een van de slechts drie huidtherapeuten in Nederland die de combinatie van huidtherapie en voeding aanbiedt. Op 2 oktober opent de bevlogen huidtherapeute en orthomoleculair therapeute haar eigen praktijk in Zoetermeer. Vanaf dan kan Els je alles vertellen over de juiste balans tussen je huid en voeding.

Dé balans tussen huid en voeding

“Daar kijk ik heel erg naar uit”, zo steekt Els van wal. “Ik heb altijd al een passie voor de huid gehad. Daarom ben ik ook huidtherapeut geworden. Hoe meer mensen ik behandelde, hoe meer ik wilde weten waarom onze huid reageert zoals hij doet. En dus volgde ik in de loop der jaren verschillende opleidingen over de huid en huidproblemen. Later kwam daar de interesse in voeding bij. Omdat ik door mijn studies steeds meer te weten kwam over voeding, realiseerde ik me hoeveel je eetpatroon en je huid met elkaar te maken hebben.” 

zorg voor huid en voeding

Twee disciplines
Els vertelt: “We komen in ons leven met verschillende klachten in aanraking. Die kunnen zich uiten op de huid of in het lichaam. Denk aan huidproblemen zoals acne, rosacea of eczeem, maar ook aan darmproblemen, hormoonproblemen en vermoeidheidsklachten.” Els legt uit dat dit verschillende oorzaken kan hebben. Van een verstoring van de hormonen of een gevoeligheid voor voeding tot een ziekte of juist als gevolg van een trauma. “In mijn praktijk zoek ik een oplossing voor de klachten door twee disciplines te combineren: huidtherapie en orthomoleculaire therapie.”

Puur natuur voor de huid
De behandelingen voert Els uit met huidverzorgingsproducten van Esse Skincare en van Société Provençale d’Aromathérapie (S.P.A). “Ik heb heel bewust voor deze biologische producten gekozen. Het zijn 100% natuurlijke producten met een hoog gehalte actieve werkstoffen die écht iets doen.”

Even stilstaan
Wie bij ‘Zorg voor Huid en Voeding’ komt, krijgt eerst een uitgebreid consult. “Voor zo’n gesprek neem ik echt de tijd. Mensen komen niet voor niets bij mij langs. Dan wil ik ook alle aandacht hebben om de problemen te bespreken en samen een behandelplan op te stellen. Van tevoren stuur ik een vragenlijst en voedingsboekje op, die we dan tijdens het eerste consult bespreken.”

Op zoek naar de juiste voeding
Vanuit haar orthomoleculaire visie kijkt Els dan naar wat je eet en of je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. “Een gezonde voeding is altijd de basis om zo goed mogelijk te functioneren. Natuurlijk heeft elk mens zijn eigen voedingspatroon. Samen analyseren we dat en kijken we wat de beste voeding is voor jouw lichaam.”

Klachten
Ook als je last hebt van oedeemproblemen, huidveroudering of overbeharing, kun je bij Els terecht. Na een trauma, door brandwonden of na borstkanker kunnen er klachten ontstaan zoals ontsierende littekens of vochtproblemen (oedeem). “Deze klachten kan ik behandelen met littekenmassage, manuele lymfedrainage of ambulante compressie therapie. Weet je, de huid is het grootste orgaan van de mens. Als daar iets mee aan de hand is, wil je gewoon een specialist die precies weet hoe je die kunt aanpakken. Om dat te mogen doen, vind ik het allermooiste aan mijn vak.”

Gezondheidscentrum Driemanspolder
Bijdorplaan 401- 403
2713 SZ Zoetermeer 
(wijk 13 Driemanspolder)
06 - 538 550 06
info@zorghuidenvoeding.nl
www.zorghuidenvoeding.nl