Just | Notaris Van der Bijl

Het succes en de groei van Just | Notaris Van der Bijl leest als een jongensboek. Vanaf 1999 is het notariskantoor succesvol in Zoetermeer gevestigd. Tijdens de crisis rond 2012 constateerden notaris Arie Jan van der Bijl en commercieel manager Camillus Overmeire dat hun aanpak rigoureus moest veranderen. De focus werd gericht op vlijmscherpe tarieven gekoppeld aan persoonlijke aandacht en uitmuntende service. Het resultaat is bekend.

De ambitie van JUST | Notaris van der Bijl kent geen grenzen!

Het kantoor verhuisde in maart 2016 van 700 m2 naar 3000 m2 moderne en deskundige notariële dienstverlening aan het Bredewater 22 te Zoetermeer. De groeiambitie van het tweetal inclusief zestig medewerkers kent echter geen grenzen. “De A12 loopt door Zoetermeer,” vertelt Camillus met een knipoog als ik hem vraag naar de toekomstplannen.

Just | Notaris Van der Bijl

“Onze groei is het resultaat van een consistente aanpak. Iedereen kan de tarieven van verschillende notariskantoren eenvoudig op internet vergelijken. Inmiddels staan we bekend om onze scherpe en concurrerende tarieven. Niet alleen in Zoetermeer en de regio, maar tot zelfs ver daar buiten. Onze scherpe tarieven zijn het resultaat van een efficiënte werkwijze én optimale gebruikmaking van automatisering. Zo verzorgen we de levering en hypotheekakte inclusief alle bijkomende kosten zoals kadasterkosten, recherchekosten en btw voor slechts € 799. Cliënten komen tot ver buiten de randstad voor deze service. We staan niet voor niets in de top-drie van de RG notariskantoren in Nederland. Maar onze ambitie kent geen grenzen. Er zijn nog meer provincies die we willen overtuigen van onze expertise. Cliënten moeten notaris automatisch associëren met JUST | Notaris Van der Bijl. Je gaat niet naar de notaris, maar je gaat naar JUST!” 

UITBREIDING PASSEERKRACHT
“Mensen komen hier van ver buiten Zoetermeer voor het laten passeren van hun leverings- en hypotheekakte. Uitbreiding van het aantal notarissen was dus noodzakelijk om aan de behoefte te kunnen voldoen. Die stappen zijn inmiddels gezet. We hebben nu notaris Arie Jan van der Bijl en een toegevoegde notaris Haakon Boon. Hij is aangewezen bij Ministerieel Besluit en bevoegd om notariële aktes te passeren. Maar stilstand is achteruitgang. Inmiddels is ook notaris Maarten Schils uit Den Haag aangetrokken om de stabiliteit en de continuïteit op langere termijn te waarborgen. Met twee notarissen, een toegevoegde notaris, meerdere kandidaat-notarissen en alle andere ondersteunde notariële medewerkers draaien we als een geoliede machine en zijn we klaar voor de toekomst. Onze naamsbekendheid hebben we ook te danken aan ondersteuning van diverse maatschappelijke en culturele projecten. Zo sponsorden we o.a. het Bevrijdingsfestival, Zoetermeer Culinair, Zoetermeer Jazz, Zoetermeer Blues, de Winterfair, Ilion, de Dekkerloop en voetbalvereniging sv DSO. Ook de komende jaren zullen we onze groei-ambitie met volle overtuiging continueren,” besluit Camillus.

Bredewater 22
2715 CA Zoetermeer
079 - 323 97 61
zoetermeer@justnotarissen.nl
www.justvanderbijl.nl