CROWN BUSINESS CENTER

We rijden er bijna dagelijks langs, maar vele Zoetermeerders weten niet eens dat het bestaat: het Crown Business Center. Waar dan? Ken je de Stadspoort van Zoetermeer, gebouwd in 1990, nog? Het ligt in het verlengde van de Nelson Mandelabrug, langs de A12. Jarenlang was FME de huurder van de twee indrukwekkende torens. Gaat er al een lichtje branden? Kan bijna niet anders. Na het vertrek van de ondernemersorganisatie stond het gebouw enkele jaren leeg. Tot mei 2017 de tiende vestiging van het Crown Business Center Zoetermeer werd geopend.

Crown Business Center brengt Stadspoort weer tot leven

De Stadspoort onderging het afgelopen jaar een ware metamorfose. Zowel van binnen als buiten werd de boel grondig aangepakt, met een eindresultaat dat er mag zijn. “Wij willen het nieuw leven inblazen”, zegt Martijn Schuitemaker, vastgoedadviseur van De Raad Makelaars. In het gebouw aan de Boerhaave-laan 40 worden kantoorunits aangeboden, variërend vanaf 20 m2 tot honderden vierkante meters. Daarbij kunnen ondernemers profiteren van het full-service pakket met de aanwezigheid van een centrale receptie, telefonie, internet en de mogelijkheid tot het boeken van vergaderfaciliteiten, bijvoorbeeld in combinatie met een netwerkborrel.

CROWN BUSINESS CENTER

COMMUNITY
“Wij faciliteren veel startende ondernemers, doorgroeiers, MKB-bedrijven en grote bedrijven met ons full-service concept”, vertelt Martijn. “Ook zijn er mogelijkheden om te vergaderen. Dat kan ook door bijvoorbeeld verenigingen van eigenaars (VvE) of particulieren. Zo ben je toch in een andere omgeving dan thuis.” Er zijn al 35 bedrijven in het Crown Business Center gevestigd, van een mondhygiëniste, advocatenkantoor, psychologe tot een softwareontwikkelaar. “We willen zoveel mogelijk verschillende bedrijven, waardoor het een soort community wordt en er kruis-bestuiving kan plaatsvinden.”

CROWN MEMBER
Indien je voor Crown Business Center kiest, word je automatisch Crown Member. Voor deze leden worden geregeld leuke evenementen en acties georganiseerd. Zo wordt er rond kerst een lunch georganiseerd per gebouw. “Gezellig samen lunchen en ondertussen de buurman of buurvrouw beter leren kennen. We doen graag iets extra’s voor onze huurders.”

DEN HAAG? VOL!
Handig zo’n membership, maar wat zijn andere voordelen van het Crown Business Center? “Het is een ideale locatie, centraal gelegen met naast de deur een trein- en tramstation. Je bent in 13 minuten in het centrum van Den Haag en met de auto zelfs in zes minuten op het Malieveld. In Den Haag is het aanbod van kantoorruimtes nihil. Hierdoor worden randgemeenten als Zoetermeer steeds interessanter”, antwoordt Martijn.

MASTERPLAN
Er ligt een masterplan klaar om rond het Crown Business Center ongeveer 2000 woningen tot 2500 woningen te realiseren. “Het wordt een mooie combinatie van wonen, werken en recreëren. We willen echt iets toevoegen aan Zoetermeer. Daar ligt een grote uitdaging de komende jaren”, aldus Martijn. Benieuwd naar wat er allemaal gebeurt in het Crown Business Center? Iedereen is van harte welkom om even binnen te lopen. Gastvrouw Dewi Kloosterman geeft graag een rondleiding!

CROWN BUSINESS CENTER 
Het Crown Business Center Zoetermeer is 24/7 geopend. Het beschikt tevens over eigen parkeergelegenheid en centrale post en -verzorging. De openingstijden van de receptie zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur. 

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
06 537 913 89
m.schuitemaker@deraadmakelaars.nl
www.crown-bc.nl
www.deraadmakelaars.nl