3d-vcn

Voor of na het winkelen even langs de podotherapeut. Je zou het niet zo snel verwachten, maar het kan na telefonische afspraak bij 3D Voetcentrum Nederland in het Zoetermeerse Stadshart. De podotherapiepraktijk is al decennia gevestigd aan het Promenadeplein 117 in Zoetermeer, naast de HEMA. En... zonder verwijzing van de huisarts.

Correctiezolen voor jouw favoriete schoenen

Tussen het winkelend publiek in het Stadshart lopen mensen met verschillende klachten. Wat zij vaak niet weten is dat het ontstaan van pijnlijke voeten, knieën, enkels of heup- en rugklachten bij de voeten kan beginnen. De voeten zijn immers het fundament van het lichaam. Maar moet ik van de podotherapeut meteen van die dure maar vooral lompe schoenen aanschaffen? Wees daar vooral niet bang voor. De podotherapeuten van 3D-VCN denken mee vanuit jouw huidige schoenencollectie en geven schoenadvies waar nodig. “Wij zijn heel flexibel en kijken altijd naar wat de mensen willen”, zegt podotherapeut Lars van Rijckevorsel. “Wij zullen nooit zeggen dat je podotherapeutisch verantwoorde schoenen móét kopen. Wij gaan eerst met zooltherapie aan de slag om jou met jouw huidige schoenen klachtenvrij te maken.”

3d-vcn

LAAGDREMPELIG
Door gebruik van 3D CAD-CAM techniek worden de podotherapeutische correctiezolen 3 dimensionaal geanalyseerd en in de eigen werkplaats precies op maat gemaakt. Elke voet is namelijk anders. Dat maakt het werk voor Lars zo uitdagend.  “Door de juiste correctiezool kunnen we in veel gevallen ervoor zorgen dat jij juist de schoenen kunt blijven dragen die jij zo mooi vindt. Het liefst maken we zolen die voor verschillende doeleinden inzetbaar zijn. Als je veel verschillende soorten schoenen hebt, bijvoorbeeld nette schoenen, wandel- en sportschoenen, kunnen we per schoen correctiezolen maken voor verschillende doeleinden.

SNEAKERS
Sneakers zijn tegenwoordig erg populair, maar worden veelal onterecht als ‘niet goed’ gezien. “Er zijn verschillende sneakers met kwaliteiten en eigenschappen die goed kunnen zijn voor de voet. Sneakers hebben vaak uitneembare voetbedden, waardoor wij ruimte kunnen creëren voor zooltherapie. Dat maakt het laagdrempelig om met zooltherapie te werken.” Lars kampte zelf vanaf zijn achtste met enkelklachten en gebruikt sindsdien correctiezolen. “Als mijn podotherapeut vroeger had gezegd dat ik op sneakers mocht lopen, maar met correctiezolen in, zou ik daar erg blij mee zijn geweest. Ik liep op de middelbare school altijd met stevige bergschoenen…”

SLIPPERS EN SANDALEN 
Bevallen de correctiezolen in de schoenen goed? Door de 3D CAD-CAM techniek kan 3D-VCN dezelfde zooltherapie ook in slippers of huisschoenen verwerken. Ideaal om ook binnen- en buitenshuis dan wel in de zomer en winter goed te kunnen functioneren. Lars: “Zo kunnen wij onze therapieën zo breed mogelijk inzetten.”

3D-VCN
Pijnlijke voeten, knieën, enkels of zelfs heup- en rugklachten? Aangeboren of door een trauma opgedaan? De oorzaak van deze problemen kan bij uw voeten liggen. Blijf daar niet langer mee rondlopen en bel voor een afspraak bij 3D-VCN. De podotherapiepraktijk is zes dagen per week geopend en heeft daardoor korte wachttijden.

Promenadeplein 117
2711 AB Zoetermeer 
079 - 342 43 17
www.3d-vcn.nl