KOUWETS MEDIATION

Ton Kouwets weet hoe het is om aan de andere kant te zitten. Anderhalf jaar geleden was hij betrokken in een mediationtraject. Tijdens de eerste sessie wist hij meteen: dat wil ik ook doen. Het inspireerde hem om dit jaar te starten met Kouwets Mediation. Daarmee bemiddelt hij zowel zakelijk als privé.

Conflicten op het werk of thuis? Met mediator Ton worden deze opgelost!

Hoe goed de resultaten ook zijn, in de beste organisaties ontstaan persoonlijke conflicten. Zo snel als die ontstaan, zo gemakkelijk kunnen die opgelost worden dankzij mediation. Dat is belangrijk om escalatie te voorkomen want dat kan grote gevolgen hebben, zoals een verpeste sfeer, verminderde motivatie of zelfs een stap naar de rechter.

“Mediation is gebouwd op drie pijlers: vertrouwelijkheid, vrijwillig en neutraliteit. 93 procent van de bedrijven waar mediation heeft plaatsgevonden, is daar tevreden over. Dat terwijl 78 procent van die gesprekken slagen, dus ook als men niet samen tot een oplossing komt heeft mediation vaak een positieve uitwerking”, aldus Ton, gecertificeerd zakelijk mediator en directeur van Kouwets Mediation.

KOUWETS MEDIATION

ZAKELIJKE MEDIATION
Conflicten op het werk zijn te onderscheiden in zakelijke mediation (met derde partijen, zoals klanten en leveranciers) en werkvloer mediation (tussen werknemers). Bij zakelijke mediation kunnen ook problemen ontstaan over bijvoorbeeld een contract of eigendomsrechten. “Als je niet tevreden bent met een derde partij kan het fout gaan als je het te lang laat sudderen. Dan kun je naar de rechter stappen, maar dat kost veel geld én je bent je relatie kwijt. Na een goed gesprek met mij erbij kun je er samen uitkomen en zaken met elkaar blijven doen.”

WERKVLOER MEDIATION
Ook werkvloer mediation is een belangrijk onderdeel van zijn conflictoplossende methodiek. Een klein onbegrip op de werkvloer kan resulteren in verstoorde verhoudingen tussen leidinggevenden en hun medewerkers of teamleden onderling. Dat kan leiden tot een verminderde productiviteit en zelfs een burn-out. “Het kost een bedrijf veel geld als een werknemer niet goed functioneert, omdat hij niet goed in zijn vel zit. Wist je dat 50 procent van de ziektemeldingen voortkomen uit de situatie op de werkvloer?”

CONFLICTEN VOORKOMEN
Bij sommige bedrijven fungeert Ton als vaste mediator, net als een bedrijfsarts. “Hierdoor kunnen we in een vroeg stadium misverstanden bespreken. Voordat het een conflict wordt. Dat houdt een bedrijf mentaal gezond en productief.” Ook particulieren kunnen, bijvoorbeeld bij burenruzies en relatieproblemen, bij Ton terecht. ,,Ik faciliteer het gesprek, zorg dat het gelijkwaardig verloopt en probeer het wederzijds belang op tafel te krijgen om de relatie weer op te bouwen.”

ONDERNEMERSKRACHT
Ton is naast mediator ook mede-initiator van Ondernemerskracht.nu. Dat is landelijk in het leven geroepen om bedrijven te ondersteunen die vanwege de coronacrisis in de problemen komen. “Veel bedrijven hebben de coronacrisis overleefd, maar dreigen alsnog failliet te gaan. Ze moeten met minder omzet het personeel betalen, maar krijgen geen overheidssteun meer. Dat kan veel spanningen veroorzaken. Wij bekijken het financiële gedeelte van het bedrijf en praten met bijvoorbeeld de crediteuren. Wat zijn nu de verwachtingen van het bedrijf? En moet de visie of het businessplan aangepast worden? Grote problemen op het werk neem je al snel mee naar huis. Zowel zakelijk als privé kunnen wij helpen.”

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer
(wijk 18 Rokkeveen)
info@kouwetsmediation.nl
06 - 829 985 10
www.kouwets-mediation-en-conflictbemiddeling.nl