Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 4 SEPTEMBER 2019

BOUWHOF

40 jaar Bouwhof! Tijd voor een feestje met aantrekkelijke acties en activiteiten voor de trouwe klantenkring. Maar ook tijd voor een terugblik. Hoe is het familiebedrijf ooit begonnen en wat is de huidige stand van zaken? Onlangs won Bouwhof de “Winkelier van het jaar 2019” verkiezingen in de categorie bouwmarkten in Zoetermeer en Zuid-Holland. Deze prijs is zonder meer de kers op de taart in het jubileumjaar. “Eigenlijk begint onze geschiedenis in 1956 bij Huurman Sloperij van mijn opa en vader,” vertelt Dirk Huurman sr. (70).

Bouwhof: Al 40 jaar alles onder één dak!

“Na het behalen van mijn timmermansdiploma op 15-jarige leeftijd ging ik gelijk bij mijn vader werken. Dat ging gewoon zo, je wist niet beter. Recycling zat toen al in onze genen. Alle bruikbare gesloopte materialen zoals dakpannen, planken en balken werden netjes gesorteerd, opgeslagen en verkocht tegen scherpe prijzen. Gebruikte spijkers in een doperwtenblikje kostten bijvoorbeeld slechts tien cent. Zoetermeer was een groeistad en vlakbij ons bedrijf aan de Bleiswijkseweg verrezen de eerste volkstuintjes. Mensen bouwden er schuurtjes en kippenhokken. Zo groeide onze klantenkring gestaag. Op een gegeven moment raakten de gebruikte materialen op door de komst van de sloopkogel. Tijd was geld. Alles werd rigoureus gesloopt en naar de vuilstort gebracht. We moesten een andere koers varen! De vraag naar nieuwe bouwmaterialen, keukentjes en kastjes betekende de start van Bouwhof BV in 1979.” 

BOUWHOF

20.000 M2 BOUW, SANITAIR, KEUKEN EN INTERIEUR
“Helaas brandde in 1998 onze bouwwinkel volledig af door kortsluiting. De vlammen schoten het dak uit, het was vreselijk om te zien. ’s Avonds rond 23.00 uur meldde de brandweercommandant dat er niets meer te redden viel. Gelukkig waren we goed verzekerd en vier maanden na het drama was onze complete nieuwe bouwwinkel van 4.500 m2 aan de Edisonstraat 111 een feit. Het liep gelijk goed en al snel groeiden we uit ons jasje. Daarom namen we in 2008 het voormalig distributiebedrijf van Peek & Cloppenburg aan de Edisonstraat 115 over. Het pand werd volledig gestript en voorzien van een eerste verdieping, zodat er 20.000 m2 wonen & bouwen ontstond.”
 

ASSORTIMENT, WOONBELEVING & VAKKUNDIG PERSONEEL
“Ons totaalconcept: “Bouwhof. Bezig met je huis” biedt een zeer uitgebreid assortiment en complete woonbeleving. Op de begane grond vind je werkelijk alles wat je nodig hebt voor een verbouwing en op de eerste verdieping kun je volop inspiratie opdoen in een showroom met de nieuwste woontrends. Bij Brasserie Vandaag kun je even bijkomen onder het genot van huisgemaakte, verse producten. Onze vakkundige medewerkers staan voor je klaar met deskundig advies. Zo profileren we ons. Kun je zelf de klus niet klaren? Dan is ons eigen montageserviceteam dé oplossing. Ook hebben we onder de naam Bouwhof BPG een eigen groothandel voor de zakelijke klant. Inmiddels ben ik bezig met de bedrijfsopvolging met mijn zonen Ewout, Dirk jr. en Jan-Bart. Achter de geraniums zitten, is niets voor mij! Dus zie je mij nog regelmatig op de werkvloer.”  
FEESTELIJKE ACTIES
“We beseffen heel goed dat we het 40-jarig jubileum te danken hebben aan onze klanten. Daarom willen we ons feestje samen met ze vieren. In het kader van het 40 jarig bestaan hebben wij een jaar lang acties. Houd onze website, social media en kranten in de gaten voor meer feestelijke acties!”

Edisonstraat 115
2723 RT Zoetermeer
079 - 331 07 00
info@bouwhof.nl
www.bouwhof.nl
Facebook /debouwhof
Instagram @bouwhof