corpus activum

2018. De tijd vliegt. Fysiotherapie Corpus Activum bestaat 12,5 jaar. Drie fysiotherapeuten met ieder een eigen specialisatie bundelden in 2006 hun krachten en formuleerden een heldere visie. Pascal Matla, Patrick Pasman en Pedro de Oliveira Coelho zijn ervan overtuigd dat ‘blijven bewegen’ een belangrijke schakel is voor het herstel van fysieke en psychische problematiek. Inmiddels is de praktijk met een breed aanbod van (sport)fysiotherapie, kaakfysiotherapie, manuele therapie, beweegprogramma’s, multidisciplinaire revalidatie-, re-integratie- en preventietrajecten een begrip in Zoetermeer en regio.

“BLIJVEN BEWEGEN” IS AL 12,5 JAAR ONZE VISIE!

“Continue ontwikkeling op het gebied van opleidingen en specialisaties is essentieel voor onze praktijk,” vertelt sportfysiotherapeut Pascal. “Een kwestie van innovatie. Inzichten en technieken evolueren nu eenmaal voortdurend en wij gaan daarin mee. Ons team bestaat nu uit zestien ervaren specialisten die nauw samenwerken in het belang van een doelgericht herstel. Zo vormen Hedwig van der Meer, onze orofaciaal therapeut en manueel therapeut Patrick Pasman een uniek duo op het gebied van hoofd-, hals-, kaak- en nekklachten. Vanaf de intake koppelen we de cliënt aan de juiste fysiotherapeut. Vaak geven cliënten zelf een voorkeur aan voor een specifieke fysiotherapeut door mond-tot-mond-reclame of website-informatie. Mijn collega Kevin Evers is bijvoorbeeld master sportfysiotherapeut én schouderspecialist. Zo hebben wij voor iedere klacht een specialist in huis.” 

corpus activum

VOOR IEDERE KLACHT, DE JUISTE THERAPEUT
“De vraag naar toegespitste kennis op masterniveau is echt iets van deze tijd. De interne samenwerking tussen de specialisten en andere disciplines zoals de psycholoog, de sportmasseuse of de diëtiste is dus zeer belangrijk. Bij lage rugklachten door werkstress zal de manueel therapeut samenwerken met de bedrijfstherapeut. Zo creëren we maatoplossingen. Vaak komt er meer bij een klacht kijken. Daarom is er een collega gestart met zijn master psychosomatiek. Steeds meer mensen worstelen namelijk met hun zoektocht naar een goede balans tussen werk en leven. Het aantal burn-out-, pest- en stressklachten stijgt helaas fors. De factor preventie gaat dan ook bij bedrijven een steeds grotere rol spelen. Vitale medewerkers verzuimen minder en zijn productiever. Vroegtijdig signaleren van uitval biedt dus enorme kansen. Goede voorlichting voorkomt überhaupt onnodig leed in de toekomst! Daarom begeleiden we ook diverse sportverenigingen bij het voorkomen van sportblessures. ”  

PERSOONLIJKE AANPAK MOTIVEERT!
“Na de juiste diagnose volgt een effectief behandelplan. Corpus Activum betekent letterlijk “het actieve lichaam”. We blijven trouw aan onze visie dat “blijven bewegen” de eerste stap is naar een goed herstel. Gelukkig is er ook voldoende ruimte voor een persoonlijke aanpak, enthousiasme en humor. Het besef dat een klacht uiteindelijk verdwijnt, is natuurlijk bevorderlijk voor de motivatie van de cliënt.”

Baron de Coubertinlaan 31b
2719 EN Zoetermeer
079 - 361 62 46
info@corpusactivum.nl
www.corpusactivum.nl