Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 5 - OKTOBER 2020 - WOON!

DUTCKBRICKX

Gaat u binnenkort met pensioen en droomt u van een leven in het buitenland? Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek vertrekken er steeds meer 60-plussers naar het buitenland. Men verwacht dat er in 2020 zo’n 5300 mensen tussen de 60 en 70 jaar ons koude kikkerlandje gaan verlaten. Naarmate de vergrijzing in Nederland toeneemt, zal dit aantal alleen maar stijgen.

Bij emigratie is tijdelijk of langdurig uw woning verhuren een uitstekende optie!

Populaire landen onder senioren zijn Spanje en Frankrijk, maar ook onze
buurlanden België en Duitsland zijn in trek. Toch zijn er mensen die twijfelen. Emigreren blijft namelijk een rigoureuze stap. Of zijn er nog andere opties?

“Als u twijfelt over uw emigratieplannen, dan is tijdelijk uw woning verhuren
natuurlijk een uitstekende optie. Want wie zijn schepen achter zich verbrand heeft, kan immers niet meer terug,” vertelt verhuurmakelaar Martin Verschut van DutchBrickx. “Met de tijdelijke of langdurige verhuur van uw woning houdt u de regie dus in eigen hand. Mocht het verblijf in het buitenland om welke reden dan ook tegenvallen, dan kunt u na afloop van de flexibele verhuurperiode van minimaal zes maanden zo uw eigen woning weer in. Dat geeft natuurlijk een prettig gevoel. U hebt niets te verliezen en de waardevastheid van uw huis blijft behouden. Daarbij is de markt voor woningverhuur op dit moment zeer gunstig. Het aanbod is beperkt en de vraag is groot. Kortom, er zijn potentiële huurders genoeg. Uiteraard hebt u wel toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. Bovendien heeft de huurder afhankelijk van de grootte van het huis een huisvestigingsvergunning van de gemeente nodig.”

DUTCKBRICKX

ZORGVULDIGE SCREENING RESULTEERT IN BETROUWBARE HUURDERS!
“Maar hoe pak je het verhuurproces aan en hoe vind je betrouwbare huurders? Welke huurprijs is reëel? Potentiele verhuurders komen met logische vragen die stap voor stap in de verhuurprocedure aan de orde komen. Zorgeloos verhuren is immers onze expertise. De complete verhuurprocedure is in vertrouwde handen door onze ruime ervaring en uitgebreide netwerk. Natuurlijk is een betrouwbare en kredietwaardige huurder essentieel. Bovendien brengen we de juridische en fiscale consequenties in kaart, zodat verhuurders niet voor verrassingen komen te staan. Bij de zoektocht naar de ideale huurder gaan we dus niet over één nacht ijs. Een kwestie van een goed gevoel creëren.”

REËLE VERHUURPRIJS
“Spaargeld op de bank levert nauwelijks meer iets op. Voor zakelijke investeerders en particulieren kan verhuren dus een lucratieve inkomstenbron zijn. Een inventarisatiegesprek is de start van de verhuurprocedure. De bepaling van een reële huurprijs is afhankelijk van diverse factoren zoals de locatie, het aantal m2 en de staat van het verhuurobject. In principe verhuren we alleen gestoffeerde en gemeubileerde woningen. Soms adviseren we een eenvoudige aanpassing voor een betere verhuurprijs. Uiteraard vindt de waardebepaling van de reële verhuurprijs op locatie plaats. In het hele proces van de waardebepaling tot en met de in- en uitcheck is de verhuurder leidend. Bij onze bemiddeling draait alles om de juiste match tussen huurder en verhuurder. Ook voor (technisch) beheer van woning(en) bent u bij ons aan het juiste adres. Nieuwsgierig naar de verhuurmogelijkheden van uw woning(en)? Neem dan vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek.”

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer
085 - 750 04 23
Info@dutchbrickx.nl
www.dutchbrickx.nl