Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 3 - APRIL 2019

dorpsstraat winkeliers

Een vleugje nostalgie anno 2019. De Dorpsstraat is één brok beleving. Een gevoel dat nauwelijks in woorden is te omschrijven. Historische geveltjes en bijzondere speciaalzaken kenmerken de sfeer van de authentieke straat. Anders dan anders. Met volop speciaalzaken voor dagelijkse verse boodschappen, unieke cadeautjes, hippe kleding, gezellige restaurants en cafeetjes. Van verborgen pareltjes is al lang geen sprake meer voor rasechte Zoetermeerders en inwoners uit de regio. Wat is toch het geheim van het hart van Zoetermeer?

Beleving creëren in de Dorpsstraat is onze passie!

Vier gepassioneerde ondernemers uit de Dorpsstraat beantwoorden de hamvraag vanuit hun perspectief. Ambachtelijk slager Richard van de culinaire scharrelslagerij Meat & Daily’s, bijt het spits af. “De aantrekkingskracht van de Dorpsstraat schuilt onder andere in de samenhorigheid en de gemoedelijkheid die we als (vers)winkels uitstralen. Zo leveren we ook allemaal producten aan de horeca hier. We proberen er gewoon voor elkaar te zijn. Verder bieden we uitsluitend kwaliteitsproducten tegen een eerlijke prijs. Het verschil tussen gewoon vlees en biologische scharrelvlees proef je natuurlijk. Door de diversiteit in het productaanbod onderscheiden we ons heel duidelijk van de andere winkelcentra in Zoetermeer. Mensen die van lekkere dingen houden, gaan gewoon naar de Dorpsstraat.”

dorpsstraat winkeliers

TWEE ONS ANNEKE EN DRIE ONS ARNOLD
Wim Fris van ’t Kaashuys geniet al 25 jaar van zijn trouwe klantenkring. “De Dorpsstraat is eigenlijk een dorpje in de stad. We kennen onze klanten. Als Arnold twee ons Anneke en drie ons Arnold bestelt, weet ik precies welke kaas hij bedoelt. Dat geldt ook voor veel andere klanten. Ons brede assortiment Hollandse kazen van jong tot overjarig, geiten- en schapenkazen vinden dan ook gretig aftrek. Ook het aanbod van buitenlandse kazen en de dagelijks versgebakken notenmixen zijn razend populair. Het is een mooie en positieve ontwikkeling dat de verswinkels elkaars assortiment versterken. Zo weet Arnold van Helders’ Drankenspeciaalzaak als geen ander welk drankje het best past bij een bepaald kaasje of een goed stuk vlees. Samen creëren we smaakvolle combinaties.”    

LEKKERBEKKEN VAN ZOETERMEER
Met zijn vrouw Anneke Helders-Schutte startte Arnold twee jaar geleden de drankenspeciaalzaak. “Voor ons is het een droom die uitgekomen is. We hebben het stokje van Jacques Boonekamp overgenomen en zijn de oudste slijterij van Zoetermeer. De dorpse sfeer spreekt me het meest aan. Mensen zeggen vriendelijk gedag en lopen spontaan naar binnen voor advies. We hebben goed nagedacht over het assortiment. Zo zijn we het enige verkooppunt in Zoetermeer van Whisky Import Nederland en Soetermeerse specialiteiten. We verkopen producten met een verhaal. Mensen proeven hier de kaas van Wim, een pastavariatie van Rainier of een stukje vlees van Richard passend bij een specifieke wijn, rum of whisky. Er valt dus altijd wat te schnabbelen in onze verswinkels.”

dorpsstraat winkeliers

EEN MOMENTJE ITALIË 
Drie jaar geleden begon Rainier de Trattoria Di Niente op het schoolplein. “Bij ons kun je in een ongedwongen sfeer genieten van o.a. een heerlijke espresso, een goed glas wijn, een plankje verse antipasto of een lekkere panino. Di Niente betekent “Graag gedaan”, een Italiaanse uitdrukking die staat voor gastvrijheid. Mijn Trattoria past dan ook perfect in deze gemoedelijke omgeving. Mensen kunnen hier niet alleen lunchen en dineren maar ook verse ingrediënten kopen. Met de andere verswinkels concepten en recepten ontwikkelen is absoluut de toekomst. Zo heb ik vorige zomer een diner bereid met vlees van Richard, wijn van Arnold en vis van Lon. Voor totale beleving moet je dus in de Dorpsstraat zijn,” besluit Rainier. 

MEAT & DAILY’S
079 - 321 80 80
info@meatendailys.nl
www.meatendailys.nl

HELDERS’ DRANKENSPECIAALZAAK
079 - 500 2750
helders@drankenspeciaalzaak.nu
www.heldersspeciaalzaak.nl

’t KAASHUYS
079 - 316 7616
info@kaashuyszoetermeer.nl
www.kaashuyszoetermeer.nl

DI NIENTE
079 - 360 5487
info@diniente.nl
www.diniente.nl