Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 4 SEPTEMBER 2019

bhv nederland

Door veel ondernemers wordt Arbobeleid gezien als een verplicht nummer. Wist je dat slechts de helft van de bedrijven in Nederland de Risico-inventarisatie & Evaluatie op orde heeft? Maar wat als er een bedrijfsongeval gebeurt? Dat heeft dan grote gevolgen voor de werknemer en werkgever. BHVNederland, gevestigd in Zoetermeer, kan deze risico’s voor je in kaart brengen.

Bedrijfsveiligheid is veel meer dan reanimeren en een brandje blussen

BHVNederland is simpelweg op te delen in twee takken: opleidingen en advies. De opleidingen BHV, EHBO en AED voor de zakelijke en particuliere markt zijn bij vrijwel iedereen bekend, maar dat is slechts een klein onderdeel. Bij BHVNederland Advies is bijvoorbeeld Risico-inventarisatie & Evaluatie een groot en vaak onbekend product. “Iedereen wil in een veilige omgeving werken”, zegt Kees Weerheim van BHVNederland, gevestigd in  Zoetermeer. “Risico-inventarisatie is de basis voor elk bedrijf als het gaat om Arbobeleid, voortkomend uit de Arbowet en Arbobesluit. Want pas als je weet welke risico’s er zijn, kun je de juiste maatregelen treffen. Daarna volgt het plan van aanpak, want je moet het op papier hebben hoe een risico wordt weggenomen of verminderd. Hierin staat wie, wanneer, welke maatregel neemt.”

bhv nederland

INCOMPANY IS ALTIJD MAATWERK
Bij een incompany training, een training op locatie van de klant, is de Risico-inventarisatie mede bepalend voor de invulling van de cursus. “Er is steeds meer vraag naar advies, want bedrijfshulpverlening is veel meer dan reanimeren en een brandje blussen. Denk daarbij aan specifieke bedrijfsrisico’s. In het voortraject begeleiden wij bedrijven daarin, zodat zij zich daar geen zorgen over hoeven te maken. Het is altijd maatwerk. In een laboratorium zijn namelijk andere risico’s dan bij een kinderdagverblijf of zorginstelling”, aldus Kees.

GEBEURT ALTIJD BIJ DE BUREN
Ondernemers denken vaak: je moet niet bij ons zijn, maar bij de buren. Máár de buren denken dat ook. Jaarlijks zijn er 6000 bedrijfsongevallen. Ga er maar vanuit dat niet alle ongevallen, begrijpelijk, niet eens gemeld worden omdat men niet weet dat dit een eis is. Ook zijn er gevallen dat het bijna misgaat, de ‘bijna ongevallen’, zoals net niet van de trap vallen of net niet aangereden worden door een heftruck. Ook dat zijn mogelijk signalen dat er iets niet goed gaat qua veiligheid in het bedrijf. Dat zegt niet dat de bijna val van een trap komt door een onveilige situatie, maar wanneer het komt door een leuning die al jaren loszit had dit ‘bijna ongeval’ voorkomen kunnen worden.

BHVNEDERLAND ZOETERMEER IS BEGIN SEPTEMBER VERHUISD VAN HET BREDEWATER NAAR DE STORKSTRAAT 9
Een stap waar de bekendste aanbieder van kwalitatief goede BHV-, EHBO- en AED-trainingen zeer blij mee is. Kees: “Een inspirerende omgeving, fris en strak. Hier kunnen klanten zich op hun gemak voelen. Het biedt ons ook ruimte om te groeien. Aangezien de helft van de bedrijven de Risico-inventarisatie van de bedrijfshulpverlening nog niet heeft geregeld, hebben we nog genoeg werk te doen.”

Storkstraat 9 
2722 NN Zoetermeer
085 - 201 47 33
info@bhvnederland.nl
www.bhvnederland.nl