Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

TANDHEELKUNDIG CENTRUM DE LEYENS

Tandheelkundig Centrum de Leyens heeft wéér iets nieuws om angstpatiënten te helpen: naaldloos verdoven. Ze zijn de eerste tandarts in Nederland die hiermee werkt. De tandartspraktijk blijft maar innoveren. Dat gebeurt nu met naaldloos verdoven met Comfort-In. Nu kan echt iedereen met angst voor de naald, voor een behandeling naar Tandheelkundig Centrum de Leyens!

Bang voor een naald? Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens is dat niet meer nodig

Kindertekeningen aan de muur, met daarnaast pasfoto’s van de medewerkers. Direct bij binnenkomst voelt het alsof je bij iemand thuiskomt in plaats van bij een tandarts. Het professionele en betrokken tandheelkundig team doet er ook alles aan zodat jong en oud zich hier op hun gemak voelt. Overwint de angst voor naalden toch en ga je daardoor liever niet voor een behandeling naar de tandarts? Tandheelkundig Centrum de Leyens heeft de oplossing met naaldloos verdoven.

GEZOND GEBIT
Alle drie de tandartsen in de praktijk in De Leyens, Fabio Rigutto, Vicky Mele en Alicia Martinez Sevilla, kunnen naaldloos verdoven. Dat kan alleen op verzoek van patiënten, ook bij kinderen. “We merken dat veel patiënten bang zijn voor naalden en daardoor moeilijk te behandelen zijn”, vertelt praktijkmanager Sona Darbor. “Ze zitten al te trillen in de stoel voor hun controleafspraak. En zodra er een behandeling nodig is, worden ze afgeschrikt door de naald. Deze patiënten stellen de behandeling daardoor dusdanig lang uit, dat de kans groot is dat de kies er uiteindelijk uit moet. Met naaldloos verdoven kunnen ook angstige patiënten een gezond gebit krijgen. We doen er alles aan om het voor de patiënt zo prettig mogelijk te maken.”

TANDHEELKUNDIG CENTRUM DE LEYENS

WERKT SNELLER
In de ruime en lichte behandelkamers heb je een rustgevend uitzicht over het water. Het is ook fijn om te weten dat de patiënt altijd de controle heeft. Tijdens behandelingen betekent een hand omhoog dat de tandarts meteen stopt. Maar met het naaldloos verdoven lijkt dat niet eens meer nodig. “Het is ideaal om plaatselijk de kiezen te kunnen verdoven”, zegt tandarts Fabio. “Dankzij hoge druk maakt het apparaat een minuscuul gaatje in het tandvlees en daarna verspreid de verdovingsvloeistof zich. Je voelt alleen dat er even druk wordt gezet. De verdoving wordt sneller opgenomen en is ook nog eens sneller uitgewerkt. Je bent maximaal een uur verdoofd in plaats van drie uur.”

De voordelen:
- Geen last van naaldenangst
- Geen pijn door een naald
- Niet afhankelijk van priktechniek arts
- Korte injectietijd
- Snellere opname van verdovingsvloeistof en werkt sneller uit

PREVENTIE
Voorkomen is beter dan genezen, dus ook om klachten te voorkomen staan ze bij Tandheelkundig Centrum de Leyens voor je klaar. Zo kun je een Oral Cancer Scan laten doen. Daarbij controleert de tandarts jouw mond op eventuele abnormaliteiten, zoals aften, zweertjes en potentiële tumoren (mondkanker) met een speciale lamp. “Een gezond lichaam draagt bij aan een gezond gebit en andersom!”

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
079 - 341 39 39
info@thcdeleyens.nl
www.thcdeleyens.nl