Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 5 - OKTOBER 2020

MEIJER VAN EERDEN

In 1998 begon Raymond Thoen als bouwkundig tekenaar bij Architectenbureau Verdonk aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. Rond 2000 namen Jaap Meijer en Albert van Eerden het architectenbureau over en vestigde het architecten- en ingenieursbureau Meijer & Van Eerden zich in het zelf ontworpen pand aan het Signaalrood 1 in Zoetermeer. Als onderdeel van het architecten- en ingenieursbureau voert het bouwkundige adviesbureau al ruim dertig jaar bouwkundige inspecties uit. Samen zijn ze sterk!

Als krachten zich bundelen ontstaat er een ijzersterke combinatie!

“Door de toenemende vraag naar de specialistische kennis ontstond in 2003 Meijer & Van Eerden Bouwkundig Adviesbureau,” vertelt Raymond die sinds 2014 mede-eigenaar is van de drie-eenheid. “Het architectenbureau houdt zich bezig met het ontwerpen van onder andere kerken, scholen en woningen, het maken van bestekken, het aanvragen van vergunningen en de directievoering tijdens de bouw. Ons ingenieursbureau verricht eigenlijk dezelfde werkzaamheden als het architectenbureau, maar dan op het gebied van tankstations en wasstraten. Een specialisatie waar we groot mee zijn geworden. Samen met het Bouwkundig Adviesbureau vormen we dus een drie-eenheid. Een ijzersterke combinatie die dagelijks kennis en kracht delen met een scherp oog voor details.”

MEIJER VAN EERDEN

BOUWKUNDIGE INSPECTIE VOORKOMT KAT IN DE ZAK!
“Je koopt niet iedere dag een huis of bedrijfspand. Vaak heeft men na een lange zoektocht eindelijk hét droomhuis gevonden. Ondanks dat de verkoper een meldingsplicht heeft, is het voor de koper uiterst verstandig om een bouwkundige inspectie uit te laten voeren. Niemand koopt graag een kat in de zak. De bouwkundige inspectie is een visuele inspectie. Door jarenlange ervaring weten onze deskundige inspecteurs precies waar de problemen zich in een huis kunnen bevinden. Is er sprake van achterstallig onderhoud? Heeft het huis bijvoorbeeld een kwaaitaal vloer, die nogal gevoelig is voor betonrot? Samen met de klant én de verkopende partij voeren we de inspectie in ongeveer anderhalf uur uit. Vervolgens ontvangt de opdrachtgever binnen drie werkdagen het inspectierapport. Daar staan de geconstateerde gebreken, het achterstallig onderhoud en eventueel de gewenste verbeteringen inclusief de geschatte kosten voor het herstel en/of de vervanging in vermeld. Uiteraard kan ook de verkoper een bouwkundige inspectie laten uitvoeren. Zo voldoet hij aan de meldingsplicht én kan hij de meerwaarde van zijn huis aantonen.”

MEERJARENONDERHOUDSPROGNOSES
“In opdracht van VvE-beheerders stellen we ook meerjarenonderhoudsprognoses oftewel MJOP’s op. Na de zorgvuldige inspectie van een appartementencomplex worden alle gegevens ingevoerd in onze software. De opdrachtgever ontvangt van ons een uitgebreid rapport met een planning van de verwachte kosten voor de komende tien, vijftien of twintig jaar. Men kan dus precies zien wanneer er hoge kosten te verwachten zijn. Zo kan men de VvE-lasten sturen als het onderhoud volgens het MJOP uitgevoerd wordt en loopt men niet achter de financiële feiten aan. Met een MJOP creëert een VvE zekerheid en duidelijkheid. Tegenwoordig tekent ons architectenbureau gebouwen driedimensionaal. Tijdens het ontwerpproces kan de klant met een VR-bril zien hoe het gebouw er uiteindelijk uit komt te zien en deze data kunnen wij vervolgens ook exporteren naar onze MJOP-software, zodat de klant vanaf de tekentafel al inzicht kan krijgen omtrent het te verwachten onderhoud op termijn. Regeren is nog altijd vooruitzien,” besluit Raymond.

Signaalrood 1
2718 SH Zoetermeer
079 - 316 57 10
info@meijervaneerden.nl
www.meijervaneerden.nl