kombino kinderopvang

Passend onderwijs? Irene Vogel was haar tijd ver vooruit. Aanvankelijk startte zij in 2003 een kinderdagverblijf voor kinderen met een extra zorgvraag. Al snel bleek een natuurlijke samen-stelling van de groepen de normaalste zaak van de wereld. Ieder kind ontwikkelt zich immers vanuit zijn eigen mogelijkheden. Vanaf 1 juli 2014 is Kombino Kinderopvang gevestigd in een prachtig nieuw gebouw aan de Meerzicht-laan. Een bijzonder gewoon kinderdagverblijf waar alle kinderen welkom zijn.

Alle kinderen zijn uniek en sommige zijn speciaal

Bescheidenheid siert de mens. Wat voor directrice Irene Vogel van Kombino Kinderopvang heel normaal is, is voor twee moeders heel bijzonder. Anne Stokvis en Inge van Buren zaten met hun handen in het haar toen bleek dat hun dochters van 6 maanden en 2 jaar oud specialistische zorg nodig hadden. Ze wisten in eerste instantie niet waar zij met hun zorg heen moesten. Anne: ”Mijn dochter heeft een aantal medische handelingen nodig, maar hoe je dat regelt, staat niet in een boekje. Je komt uit het ziekenhuis en dan? Je kunt googelen wat je wilt, maar je vindt niets. Een gewone crèche was geen optie.” 
“Via de thuiszorg kwam ik uiteindelijk bij Kombino terecht. Na een gesprek met Irene over de specialistische zorg voor mijn dochter zat ik op weg naar huis opgelucht in mijn auto, want Irene begreep mij. Binnen één dag was de opvang thuis en op het kinderdagverblijf geregeld. Mijn kind is een gewoon kind en kan hier gewoon met de dagelijkse opvang mee. Dat gegeven maakt mij en mijn kind niet anders en dat voelt goed.” 

kombino kinderopvang

WAT HEB JE NODIG OM HET WEL TE KUNNEN DOEN?
Irene: “We maken geen onderscheid tussen de kinderen die extra zorg nodig hebben en de andere kinderen. Er zijn vier groepen met vaste leidsters. In elke groep zit slechts een beperkt aantal “zorgkindjes”, waardoor de situatie volstrekt normaal is. Bij elk kind kijken we naar de behoefte en die passen we dan in, in ons dagprogramma. Dagelijks zijn er drie verpleegkundigen actief die zowel bij Kombino als op scholen en thuis zorg leveren. Daardoor kunnen kind en ouder(s) een normaal leven leiden. Wij zien nooit “beren”. Als er een probleem lijkt te ontstaan, bekijken we wat je nodig hebt om het wel te kunnen doen. Er is altijd een oplossing.” 
Inge:”Oplossingsgericht: dat is eigenlijk precies waar Kombino voor staat. Er wordt naar de ouders en het kind geluisterd. Mijn dochter kreeg op tweejarige leeftijd diabetes en het ziekenhuis adviseerde Kombino voor meer specialistische kinderopvang. Al snel zag ik dat de medewerkers precies wisten wat ze moesten doen bij een hypo. Dat gaf mij meteen een veilig en vertrouwd gevoel. Ze zit nu op de basisschool na vijf afwijzingen, omdat ze “anders” is. Ook in dat proces heeft Kombino een belangrijke rol gespeeld. Zeven weken lang stond er een verpleegster van Kombino paraat om de docent te ondersteunen bij een eventuele panieksituatie. Achteraf is er niets gebeurd. Dankzij die ondersteuning kan mijn dochter nu functioneren op een gewone basisschool.”

LEKKER SPELEN EN WANDELEN OP DE “IEDERENELAAN” 
Het kinderdagverblijf, dat gevestigd is in het nieuwe gebouw van doveninstituut “Kentalis”, bestaat uit vier ruime, goed geoutilleerde lokalen die verschillend ingericht zijn, twee slaapkamers, een verschoonkamer en toiletruimtes. Aan de achterkant bevindt zich een zeer grote afgesloten buitenspeeltuin met diverse aantrekkelijke kinderspeeltoestellen. Er zijn vier verticale groepen met ieder twaalf kinderen. Binnen elke groep is er plaats voor vier kinderen met extra zorgvraag. Naast twee pedagogisch medewerkers per groep is er iedere dag een verpleegkundige aanwezig voor de extra zorg. “Kombino is een kinderdagverblijf waar ieder kind zichzelf kan zijn. Wij zien gezelligheid, plezier en samenhorigheid als basis voor een stabiele ontwikkeling van kinderen. Ons doel? Met respect, duidelijkheid, veiligheid, zorgzaamheid en flexibiliteit samen naar een liefdevolle kinderopvang. Gewoon, omdat ieder kind er recht op heeft,” aldus de directrice met een groot hart voor kind én ouder(s).

Meerzichtlaan 300-302
2716 NR Zoetermeer
079 - 320 01 51
info@kombino.nl  
www.kombino.nl