plus verheul

2018 is een bijzonder jaar voor Adriaan Verheul. Dit jaar is hij al 10 jaar eigenaar van PLUS Verheul uit Benthuizen. Het verhaal van PLUS Verheul begon in 1925 bij de overgrootoma van Adriaan. Hij groeide op in de supermarkt van zijn vader en is alweer de vierde generatie binnen het familiebedrijf.

ADRIAAN VERHEUL AL 10 JAAR TROTSE EIGENAAR VAN PLUS VERHEUL

In de 10 jaar dat Adriaan eindverantwoordelijk is, is er veel veranderd bij PLUS Verheul. “We passen ons altijd aan de veranderingen binnen de supermarktbranche”, vertelt Adriaan in zijn supermarkt. “Ooit begonnen we met een kruidenierswinkel en nu richten we ons steeds meer op de digitalisering. Door de digitalisering gaat alles veel sneller. Zo zijn we als eerste supermarkt van Nederland begonnen met: vandaag bestellen is vandaag bezorgen”, vertelt hij over PLUS Express.

PERSONEEL MAAKT VERSCHIL
Met meer verantwoordelijkheid en ideeën vanuit het personeel is de winkel ook op personeels-gebied verbeterd. In 2016 werd PLUS Verheul zelfs uitgeroepen tot Best Workplace Nederland 2016. “Je doet dit werk omdat je het leuk vindt en graag de klant blij maakt”, zegt Adriaan terwijl op de achtergrond een medewerker aan een klant vraagt hoe het dagje Scheveningen was. Tekenend voor de sfeer in de supermarkt. “Het personeel maakt het verschil. Klantvriendelijkheid staat bij ons op nummer 1.”

plus verheul

UNIEKE FORMULE
Vooral Zoetermeerders uit Oosterheem en Noordhove profiteren al langer van de voor-delen van PLUS Verheul, zoals het veelzijdige assortiment, gezellige sfeer, ruime en gratis parkeergelegenheid. Adriaan spreekt van ‘een unieke formule’. “Wij maken andere keuzes dan andere supermarkten en vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. We verkopen bijvoorbeeld alleen fairtrade bananen en fairtrade koffie”, zegt Adriaan met een bekertje koffie in zijn hand, met daarop de tekst: Eerlijke koffie, daar houden wij van. 

BEDRIJVEN PROFITEREN VAN ONLINE
Zoetermeerse bedrijven vinden ook online al langer de weg naar PLUS Verheul. Zo worden veel bestellingen via de gebruiksvriendelijke site, ook op rekening, gedaan. Ideaal voor een snelle boodschap. “Tegen speciale voorwaarden, die wij bespreken onder het genot van een bakje koffie, kunnen wij zeer voordelig leveren. Wij hebben lokale binding en behouden werkgelegenheid binnen de regio”, zegt Adriaan en geeft een voorbeeld: “Er zijn bedrijven die nu nog zelf brood bij Jongerius gaan kopen en de rest van de boodschappen online doen, maar bij ons kan je ook ambachtelijk gebakken brood van Jongerius online bestellen. Gaat er iets niet goed? We zittenom de hoek en kunnen snel anticiperen.”

TROTS
Trotsheid overheerst als Adriaan terugkijkt op de afgelopen tien jaar. “Dat hebben we toch maar even gedaan met ons team”, zegt hij. “De winkel is qua oppervlakte verdubbeld, net als de omzet. Een mooie prestatie waar ik erg trots op ben.” De komende tien jaar verwacht Adriaan nog grote veranderingen binnen de supermarktbranche. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen en kansen. Adriaan kijkt er nu al naar uit!

Prins Willem Alexanderplein 7
2731 EJ Benthuizen
T    079 - 331 39 40
E    verheul@plussupermarkt.nl
W    www.plus.nl