Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 4 SEPTEMBER 2019

voetmedica

Drie jaar geleden startte Irma van der Vliet haar praktijk VoetMedica aan het Marotplan. Het herkennen en behandelen van voetklachten en gerelateerde klachten vanuit knieën, heupen, rug, nek en schouders is haar expertise. Mond-tot-mond-reclame resulteerde in een vlot groeiend cliënten-bestand. Een tweede vestiging aan de Dublinstraat bleek een goede zet. “VoetMedica groeit uit zijn jasje”, vertelt de enige vrouwelijke registerpodoloog in Zoetermeer. “Om mijn cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn, is het tijd voor een volgende stap!”

Per 1 oktober is Voetmedica verhuisd naar de Rokkeveenseweg 44a!

“Voor veel cliënten uit Zoetermeer en omstreken zal de nieuwe locatie bekend terrein zijn. Het betreft namelijk de oude boerderij waar de Pelgrimshoeve zich vroeger bevond, in de buurt van Volkswagendealer Van der Velden. Op de nieuwe locatie zijn er ook andere medische disciplines waarmee samengewerkt wordt. Al met al wordt mijn praktijk alleen maar professioneler. Zo kan ik met behulp van een geavanceerde scanplaat in één oogopslag zien of iemand beenlengteverschil heeft. Mensen kunnen meekijken, waardoor de diagnose voor hen duidelijker wordt. De ontwikkelingen op ons vakgebied verlopen razendsnel. Qua materialen zijn bijvoorbeeld (sport)steunzolen aanmerkelijk geïnnoveerd inclusief effectieve verwerkingsmethoden. Stilstand is achteruitgang. Door het voortdurend volgen van bijscholing en congressen blijf ik vertrouwd met alle moderne technologieën.”  

voetmedica

LUISTEREN, TIJD EN AANDACHT
“Goed luisteren is essentieel. Dat kan alleen als je ruimschoots de tijd neemt voor je cliënten. Het is een werkwijze waarmee ik me wil onderscheiden. Echte aandacht resulteert namelijk in een effectieve klachtenanalyse. Mensen komen bij mij met verschillende klachten aan bijvoorbeeld schouders, nek, rug, heupen, knieën of voeten. Als die klachten gerelateerd zijn aan de voeten, zoals een kromming in de rug of een ontsteking onder de voet, dan kan ik de behandeling starten. Effectief herstel begint dus altijd met de juiste diagnose. Verder is het ook van belang om te bespreken hoe klachten voorkomen kunnen worden. Het dragen van hulpmiddelen zorgt natuurlijk voor verlichting, maar bewustwording van de houding kan zeker bijdragen tot klachtenafname. Heb je een medische aandoening zoals jicht of diabetes waardoor er voetklachten ontstaan? Een totaaloplossing is dan de beste optie.” 

MAATWERK
“Nadat ik de lichaamshouding vanuit allerlei posities gedetailleerd in kaart heb gebracht, maak ik de steunzolen exact op maat rekening houdend met de specifieke voeteigenschappen. Zo houd ik ook rekening met het soort schoenen dat je draagt. Een stewardess draagt immers andere schoenen dan een bouwvakker of een sporter. Je hoeft ook echt niet ineens al je schoenen weg te gooien. Het is in principe mogelijk om voor iedere schoensoort de meest ideale steunzool te vervaardigheden. Het blijft namelijk maatwerk.” 

SAMENWERKING MET ANDERE SPECIALISTEN
“Wist je trouwens dat de vergoeding van steunzolen onder de aanvullende verzekering valt en niet van toepassing op het eigen risico is? Is er meer expertise noodzakelijk? De afgelopen jaren heb ik een uitgebreid netwerk specialisten zoals fysio- en manueel therapeuten, orthopedische schoenmakers en (medisch) pedicures opgebouwd waarmee ik nauw samenwerk. Zo ontstaat echt maatwerk. De locatie aan de Dublinstraat blijft ongewijzigd en vanaf 1 oktober 2019 ben je van harte welkom bij onze nieuwe locatie aan de Rokkeveenseweg.”

Rokkeveenseweg 44A
2712 XZ Zoetermeer
06-576 712 91
info@voetmedica.nl
www.voetmedica.nl